Nu söker vi en Executive Assistant till Sweco AB

Stockholm Heltid Rekrytering

Sweco AB söker nu en erfaren Executive Assistant till koncernens chefsjurist.
Du erbjuds en central roll i en marknadsledande europeisk teknikkonsultkoncern som arbetar med att utforma framtidens samhällen och städer. Vi söker dig som trivs i en ansvarsfull roll med många kontaktytor som ställer höga krav på professionalitet. Detta är en fantastisk möjlighet för dig som brinner för att utvecklas i en modern assistentroll med högt tempo, vill lära dig mer om bolagsjuridik och arbeta i partnerskap med koncernens chefsjurist och mot koncernens styrelse och kommittéer.

Sök rollen Senast juni 5, 2022

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

 • Förtroendearbetstid
 • Friskvård
 • Karriärmöjligheter
 • Kollektivavtal

Ditt uppdrag
I din roll på Sweco AB kommer du att stötta koncernens chefsjurist (General Counsel) som är en del av ledningsgruppen för koncernen och du kommer att ingå i chefsjuristens stab, Group Legal. Staben består, utöver chefsjuristen själv samt denne roll, av fyra bolagsjurister och två compliance officers. Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden som ingår i rollen:

·      Styrelsearbete
Rollen är delaktig i att tillsammans med koncernchef, finansdirektör och chefsjurist förbereda styrelsemöten, ta fram styrelseagenda, samla in och uppdatera material inför styrelse- och kommittémöten, samt utskick av material.

·      Swecos årsstämma
Projektleda uppgifter som Group Legal har inför och på Swecos årsstämma.

·      Bolagsrättsliga frågor
Bolagsrättsliga ärenden som bland annat registreringar och anmälningar. Sweco är ett börsnoterat bolag och har skyldighet att föra ett insiderregister samt loggbok. Upprätthållande av ett register för ändringar gällande styrelseledamöter och ledningsgruppledamöter i Sweco, samt hantera loggbok.

·      Övrigt
Olika ärenden som planering och koordinering av kvartalsvisa möten med chefsjuristen och Heads of Legal i Swecos affärsområden, sedvanligt EA-arbete för chefsjuristen (bokning av möten och resor etc) samt även koncernsigneringar.

Din bakgrund
Vi söker dig som har minst tre års erfarenhet från en roll som Executive Assistant, Paralegal eller från någon annan typ av juridisk administration. Har du en akademisk examen så är det ett plus men inget krav. Då Sweco AB är internationellt förväntas du kommunicera obehindrat på engelska och svenska i såväl tal som skrift.

Som person är du självgående och besitter en egen drivkraft att få saker gjorda. Du är flexibel, serviceinriktad och proaktiv. Med tanke på arbetsuppgifternas komplexitet så är du ordningsam, strukturerad, har ett öga för detaljer och självklart även en hög integritet. 

Om Sweco AB
Vill du ha ett jobb som gör skillnad? Då är du välkommen till Sweco AB. Den framtid som kan kännas avlägsen i resten av samhället är i högsta grad närvarande hos oss. Att ligga steget före är vårt jobb. Resultatet – allt ifrån rent vatten och varma hus till effektiva kommunikationer och moderna sjukhus – blir verklighet för de flesta andra först i framtiden. Vi sätter ribban högt, men ser också till att du får förutsättningar att nå dit och mer därtill.

Sweco AB planerar och utformar framtidens samhällen och städer. Resultatet av vårt arbete blir hållbara byggnader, effektiv infrastruktur och tillgång till el och rent vatten. Med 17500 medarbetare i Europa, varav 5 700 i Sverige, kan vi erbjuda våra kunder rätt kompetens för varje sammanhang. Vi genomför uppdrag i 70 länder varje år. Sweco AB är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 21 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm.

Om du vill veta mer
Tjänsten är en tillsvidaretjänst med start efter sommaren och kontoret ligger på Gjörwellsgatan 22. I den här rekryteringen samarbetar Sweco AB med the Pace. Har du frågor om tjänsten eller undrar hur processen ser ut framöver är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Christina Stenbeck på christina.stenbeck@thepace.se

Vi går igenom ansökningarna löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Vänta därför inte med att skicka in din ansökan.

Vi tar tyvärr inte emot ansökningarna via mail, utan du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på www.thepace.se och du får då svara på tre korta frågor. Om du går vidare i processen därefter kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill nämligen tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Sök rollen Senast juni 5, 2022

Vår rekryteringsprocess

 1. Ansökan

  Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar kompetensbaserat genom hela vår rekryteringsprocess.
 2. Urval

  Vi gör en objektiv och samlad bedömning av din kompetens. Vi tittar på tidigare erfarenheter såväl som testresultat för att finna dig med bäst förutsättningar att lyckas i rollen. Alla får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.
 3. Intervju

  Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.
 4. Anställning

  Passar vi dig, du oss och vår uppdragsgivare är det dags för nästa steg i karriären.
 5. Uppföljning

  Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Kontakta mig för mer information

Christina Stenbeck

Christina Stenbeck

Rekryteringskonsult

Sök rollen!

Vi behöver få in din ansökan senast juni 5, 2022

Sök rollen

Fler lediga tjänster

Nytt

Nu söker vi en serviceinriktad superstar till rollen som Office Coordinator

Nu söker vi dig som vill arbeta i en central roll på en familjär och trevlig advokatbyrå som funnits i över 30 år. Är du en person som alltid gör det där lilla extra för att få både medarbetare och besökare att känna sig välkomna? Är du en person som vill ansvara för hela kontoret och se till så att allt är sådär smidigt, gemytligt och härligt som man vill att det ska vara på en riktigt bra arbetsplats?

Nu söker vi dig som vill glänsa i rollen som Office Coordinator på Insulander Lindh Advokatbyrå.

Stockholm Sista ansökningsdag: maj 30, 2022

Läs mer & ansök

Nytt

Ytterligare en Executive Assistant-stjärna sökes till McKinsey

Nu expanderar McKinsey och behöver därför anställa ytterligare en stjärna till deras EA-team.
Är du redo för en karriär på ett multinationellt bolag där du får en central roll där din insats verkligen gör skillnad? Då vill vi jättegärna träffa dig och välkomnar dig att söka tjänsten som Executive Assistant på McKinsey & Company i Stockholm.

Stockholm Sista ansökningsdag: juni 5, 2022

Läs mer & ansök

Nytt

Nu söker vi en Executive Assistant till BEWI i Solna

Vill du jobba i en entreprenörsdriven miljö där du har stora möjligheter att påverka och utvecklas? BEWI söker nu en Executive Assistant som kommer att stötta ledningen och ansvara för att bygga strukturer för administrativa processer och effektivisering av ledningsarbete.

Stockholm Sista ansökningsdag: maj 31, 2022

Läs mer & ansök

Avdelningskoordinator till Systembolaget

Vill du tillhöra en verksamhet i ständig utveckling där du får möjlighet att påverka? Har du dessutom erfarenhet från att arbeta på ledningsnivå i en koordinerande roll och gillar stora kontaktytor? Sök då den mångsidiga rollen som avdelningskoordinator till Systembolaget!

Stockholm Sista ansökningsdag: juni 9, 2022

Läs mer & ansök

Sales Coordinator till Ekman & Co

Är du redo för att axla en koordinerade och serviceinriktad roll och arbeta med internationell handel på ett av Göteborgs mest anrika handelshus? Känner du igen dig i beskrivningen som noggrann, strukturerad och trygg i att göra prioriteringar där du alltid säkerställer en riktigt god service. Då måste du höra av dig till oss och ta chansen att bli en värdefull medarbetare på
Ekman & Co i Göteborg.

Göteborg Sista ansökningsdag: maj 25, 2022

Läs mer & ansök