”Assistentrollen exploderar”

Läsvärt

The Pace går som tåget. Efterfrågan på assistentroller är rekordhög och det ser fortsatt bra ut.
Min drivkraft ligger i att ha nöjda kunder och kandidater. Vi är fortfarande den lilla startupen i Wise Group och vi vill aldrig bli fat and happy, säger Clara Forsberg, rekryteringskonsult.

Det råder full aktivitet på The Pace. Årets Administration Day som livesändes den 21 april med 350 deltagare blev en stor succé. Pace-nätverket växer stadigt, förfrågningarna på både rekryteringar och konsulter kommer i en jämn ström och i februari slog teamet rekord i omsättning.

Clara Forsberg har jobbat som rekryteringskonsult i sju år, de senaste fem på The Pace.

– Många säger att rekryteringsbranschen går ner, men för oss går den stadigt uppåt. Visst var 2020 kämpigt men det vände i början av året. Vi gör många spännande roller och det går undan. Våra processer snittar på mellan fyra och fem veckor, säger hon.

Nyckeln till framgången förklarar hon med ett upparbetat nätverk av kandidater, nöjda återkommande kunder och en vass och gedigen rekryteringsprocess. Någon ersättningsrekrytering har hon aldrig behövt göra. Referenshanteringen hanteras digitalt, testerna är skräddarsydda för målgruppen och kandidatupplevelsen är högprioriterad.

– Sedan initiativet till The Pace togs 2017 har vi jobbat stenhårt med att bygga nätverk och underhålla våra relationer. Vi har lärt oss rollerna och lärt känna våra kunder och kandidater så pass väl att matchningen går lätt och i snabb takt. Dessutom är vi ett agilt team som alltid stöttar varandra, berättar hon.

The Pace guide till Executive Assistants

The Pace rekryterar och hyr ut konsulter i alla administrativa roller men fokus ligger på assistentrollen. Efterfrågan på rollen är stor i branscher som fastigheter, finans och juridik.

– Många tror att assistenten är förlegad och kommer försvinna men det tror inte vi. Tvärtom ser vi att assistentrollen exploderar och vi ser nya titlar som Business Partner. Allt fler ser värdet av en kompetent assistent och statusen i yrket bara ökar – liksom löneläget. Att ha en lön på 55 000 kr är inte ovanligt idag, säger Clara Forsberg.

The Pace ser också en ökad efterfrågan från kunder som jobbar internationellt. Pace-teamet utbildar sig därför i Business English och sedan en tid tillbaka är The Pace Business Member i det internationella nätverket IMA. Affärsområdet växer i Göteborg och snart hoppas The Pace även komma igång i Malmö.

Läs mer

Vad gör en virtuell assistent?

En virtuell assistent eller virtual executive assistant kan bli en ovärderlig del av företaget – på distans. Läs om hur /../