Charlotte Dunhoff vill stärka assistentrollen

Läsvärt

Det finns inte så många utbildningar speciellt riktade mot assistenter. Vi har intervjuat Charlotte Dunhoff som vill råda bot på detta i en ny utbildning på fyra timmar uppdelad i tre delar: work mangement, work efficiency och work attitude.

Charlotte Dunhoff började som kontorsassistent på PWC som 19-åring där hon så småningom blev partnerassistent. Efter fem år på PWC med en paus som barnflicka i New York ett halvår, sade hon upp sig och började läsa till personalvetare på universitetet. Parallellt med studierna var hon assistent till Niklas Modig, framstående forskare inom verksamhetsutveckling och lean på Handelshögskolan i Stockholm.

– På PWC skolades jag in i ordning och reda och som assistent till Niklas effektiviserade jag mitt arbete. Det administrativa arbetet på Handels skulle helt enkelt inte ta så lång tid. Övrig tid skötte jag allting från att ta fram hemsida, fixa avtal och producera e-learning, berättar Charlotte Dunhoff.

Skolad som hon var i att göra som hon blev tillsagd vågade hon inte ta för sig så mycket i början, något som Niklas Modig såg till att ändra på.

– Han lyfte mig och titulerade mig managing director. Han öppnade mina tankebanor, hjälpte mig vidare i assistentrollen och att våga satsa på att starta eget.

Profile Agency som Charlotte Dunhoff driver på egen hand sedan 2016 är en management- och bokningsagentur som erbjuder en digital tjänst som ger överblick och kontroll över bokningarna.

Vill bidra till ökad stolthet 

Men Charlotte Dunhoff vill mer än så. Redan då hon själv var assistent såg hon ett behov av utbildning riktad just till assistenter.

– Jag gick en mossig utbildning när jag var assistent som inte alls var peppande. Sedan dess har jag letat och fortfarande inte hittat någon jag vill gå, säger hon.

I mitten av mars håller hon sin första utbildning ”Bli en assistent i världsklass” för 12 assistenter och i april kör hon en andra omgång. Hon har bara marknadsfört utbildningen på Linkedin och hon ser att det finns en efterfrågan.

– Jag tror intresset är stort för att det är en nischad utbildning mot en målgrupp som inte får så mycket cred. Hade Administration Day funnits när jag var assistent hade jag gått på den alla gånger. Visst kan man googla sig till det mesta och lyssna på olika poddar men det är mycket roligare när man känner att något är riktat till en, säger Charlotte Dunhoff.

Utbildningen på fyra timmar är uppdelad i tre delar: work management, work efficiency och work attitude. Det är en blandning av egna erfarenheter och forskning för att inspirera och ge konkreta verktyg och metoder för att bli effektivare i assistentrollen.

– Målet med kursen är helt enkelt att bli effektivare och vassare i sin roll som assistent, avslutar Charlotte Dunhoff.

Läs mer om utbildningen på www.charlottedunhoff.com

Läs mer

Vad gör en virtuell assistent?

En virtuell assistent eller virtual executive assistant kan bli en ovärderlig del av företaget – på distans. Läs om hur /../