Dags för träff i Pace EA-nätverk

Läsvärt

Den 26 oktober bjuder The Pace in sitt nätverk av exekutiva assistenter till en AW mitt i Stockholm på temat Almedalsveckan. Dagmar Cerny har arbetat som EA i tio år och uppskattar att träffarna ligger utanför kontorstid och att de inte kostar någonting.
– Det gör det enkelt att vara med, säger hon.

Dagmar Cerny har varit med i The Pace nätverk sedan starten 2017 och har varit på nästan alla träffar. Hon gillar konceptet att träffa yrkeskolleger samtidigt som hon får se en konferensanläggning, ett hotell eller lyssna på ett intressant föredrag.

– Man är ju oftast ensam i sin EA-roll och då är det bra att träffa andra för att dela erfarenheter och ge varandra tips, säger hon.

The Pace samarbetar med Konferensidé för att träffarna ska bli så givande som möjligt. Syftet med nätverket är att stärka EA-rollen genom att samla yrkeskolleger för att just nätverka och dela erfarenheter. Det är drygt 220 assistenter som är med i nätverket idag och det finns plats för fler.

Nästa träff äger rum den 26 oktober på Gute Grill, ett stenkast från Stureplan. Tott Group, Hansa Event och Wisby Strand är inbjudna för att prata om vad man ska tänka på när man bokar event, vilka utmaningarna är inför Almedalsveckan 2022 och hur man bäst nätverkar på plats. Det bjuds på dryck, ost och chark från kl. 17.00 och träffen avslutas kl. 19.00.

Träffarna är också värdefulla för att stötta och stärka varandra.

Dagmar Cerny avslutar:

Mer seniora assistenter som har varit med ett tag är tuffare och kan boosta de som är mer juniora. Det såg jag ett bra exempel på sist när vi sågs. En mer senior EA berättade till exempel hur viktigt det är att man som arbetssökande faktiskt också tar referenser på chefen man ska jobba för. Det är ett bra tips till de som inte är så erfarna.

Läs mer

Vad gör en virtuell assistent?

En virtuell assistent eller virtual executive assistant kan bli en ovärderlig del av företaget – på distans. Läs om hur /../