Ingrid Höög, VD för Wise Group om sin Executive assistant/Co-pilot: ”Jag har fått mer plats i min hjärna”

Läsvärt

Ingrid Höög, VD för Wise Group om sin Executive assistant/Co-pilot:

”Jag har fått mer plats i min hjärna”

Som ny VD för Wise Group insåg Ingrid Höög att hon skulle behöva en person som kunde avlasta, komplettera och till och med agera ställföreträdare i vissa sammanhang. Sagt och gjort, The Pace fick uppdraget och snart var Jeanne Sinclair anställd som Executive assistant/Co-pilot.

Ingrid Höög har arbetat inom Wise Group i många år, närmast som VD för dotterbolaget Wise Professionals. I februari 2018 tog hon steget och blev VD för koncernen. För att kunna bibehålla hög standard, som för henne till exempel innebär att svara på mejl inom ett dygn, var det viktigt att få in en person som Executive assistant/Co-pilot. Det var Jeanne Sinclair som fick jobbet, hon började i januari i år.

– Vi är inte för lika Jeanne och jag, det är viktigt. Vi kompletterar varandra, hon håller i struktur för administration och tid, håller ordning och reda på arbetsflöden, arbetsgrupper och ledningsfunktioner. Hon äger min kalender och kan även ta vissa möten i mitt ställe, säger Ingrid Höög.

Jeanne Sinclair har även egna ansvarsområden. Hon är till exempel eventkoordinator på Wise Group-nivå och ansvarar för hyresavtalen för alla kontor. Hennes juristkompetens och bakgrund på en brottmålsbyrå kommer också väl till pass.

– Vi hade krav på högskolekompetens för den här rollen. Vi sökte en person som har integritet i kombination med social kompetens och smidighet. En person som kan hantera en hög grad av komplexitet och prioritera i det, som gillar affärer, kan analysera, är van att skriva, kan affärsengelska och som kan hantera olika typer av situationer. Jeannes kunskaper i juridik har vi redan fått användning av när det gäller till exempel GDPR-frågor och anställningsavtal, fortsätter hon.

När ett möte är slut kan Ingrid Höög numera släppa allt efterarbete som tidigare tog mycket tid. Nu kan de långa tågresorna till hemmet i Nyköping användas till annat som att lyfta blicken, få perspektiv, släppa lös kreativiteten men också fokusera och planera för nästa steg.

– Jag har fått mer plats i min hjärna. Min närvaro är skärpt och jag kan i högre utsträckning prioritera det som är viktigt och på det som bara jag kan göra.
Det är viktigt att alla gör det de är bäst på för att få bäst resultat. Vi tror ju på specialisering, det är så vi jobbar på Wise. Jeanne tillför luft i systemet, säger Ingrid Höög.

Egenskaper som Ingrid Höög värdesätter hos Jeanne Sinclair är hennes goda självkänsla, att hon tänker själv, vågar säga vad hon tycker och att hon har gott omdöme.

– Jag ville ha en person som har en ståndpunkt, en person som gör motstånd av rätt anledning. Jeanne har den profilen. Hon vill verksamhetens bästa och förstår att jag är ett verktyg för att nå dit.

Läs mer

Vad gör en virtuell assistent?

En virtuell assistent eller virtual executive assistant kan bli en ovärderlig del av företaget – på distans. Läs om hur /../