”Konsult – en anställning med bonus”

Läsvärt

Namn: Lena Sundqvist
Ålder: 55 år
Företag: Green Cargo
Befattning: Office Assistant och löneadministratör
Konsult på The Pace: Sedan maj 2018

Lena Sundqvist har varit konsult för The Pace sedan maj 2018. Hennes första konsultuppdrag är på Green Cargo i Solna där hon gick in i rollen som Office Assistant. På huvudkontoret i Solna jobbar det cirka 120 personer, de har flera verksamheter ute i landet.

Hur är det att arbeta som konsult för The Pace?

– Underbart! För mig känns det som en vanlig anställning men med jättestor trygghet, det är en riktig bonus. Jag har alltid en person att vända mig till och min konsultchef Stina Bylund ger mig snabb återkoppling och följer upp kontinuerligt, säger hon.

Men det har krävts en hel del envishet, engagemang och nyfikenhet för att få rollen på Green Cargo på plats. Då det fanns utrymme att göra mer jämte jobbet som Office Assistant tillkom även löneuppgifter i Lenas roll i december 2018. I dag sköter hon, utöver sin ordinarie roll, manuell hantering för cirka 60 medarbetare i Green Cargos verkstadsverksamhet i Eskilstuna och Boden.

– Det är spännande och är man nyfiken, envis och tycker om att utvecklas och lära sig nya saker kommer man långt. Jag är bra på att fördela min tid också. Någon löneutbildning har jag inte, men jag jobbade med lön för länge sedan och får mycket hjälp av vår löneavdelning. Jag får vara med och sätta en bättre struktur och göra jobbet mer effektivt vilket är jätteroligt, säger Lena Sundqvist.

Lena har två dataskärmar och ”hoppar” mellan stolarna för att hinna med de båda rollerna. Som Office Assistant tar hon bland mycket annat hand om besökarna, bokar konferensrum, beställer catering, ombesörjer passerkort, sköter posthanteringen och mejl.

Hon stormtrivs på Green Cargo och som konsult. På Green Cargo har hon kontrakt till juni och sedan får hon se vad som händer.

– Jag är öppen för allt, att fortsätta som konsult eller bli fast anställd här, vi får se helt enkelt, säger hon.

 

Läs mer

Vad gör en virtuell assistent?

En virtuell assistent eller virtual executive assistant kan bli en ovärderlig del av företaget – på distans. Läs om hur /../