Talent Acquisition Specialist på The Pace – en bred nyckelroll i ett sammansvetsat gäng

Läsvärt

Olivia Olofsson jobbade på ett rekryteringsföretag i Malmö när rollen som Talent Acquisition Specialist (TAS) på The Pace dök upp i Stockholm.

Rollen som TAS på The Pace är bred och mångfacetterad. En vanlig dag kan bestå av kravprofilsmöten tillsammans med konsultchefen ute hos kund, nätverksbyggande genom nätverksträffar och event, annonsskrivning och marknadsföring av lediga tjänster samt intervjuer och kandidatpresentationer.

– Det roligaste i rollen är att träffa många människor och skapa långsiktiga relationer. Vi värnar verkligen om kandidatupplevelsen vilket uppskattas hos våra kandidater. Det är härligt att känna att vi hjälper människor vidare i sina karriärer och att vi gör skillnad, det är riktigt motiverande. Vad som också gör rollen väldigt spännande och intressant är att jag ges mandat att själv få vara med och forma rollen efter mina styrkor och intressen, säger Olivia Olofsson.

Hon känner en stor trygghet i teamet som idag består av sju personer i olika åldrar, med olika bakgrund och erfarenheter.

– Vi är ett sammansvetsat ambitiöst gäng som samarbetar jättebra. Alla är omtänksamma och stöttande och vi ställer upp för varandra när utmaningar uppstår. Vi har ett gemensamt fokus och mål vilket ger trygghet. Från första dagen har jag känt mig välkommen och jag blev snabbt en självklar del i teamet, fortsätter hon.

Utmaningen i rollen kan ibland vara att en del kandidater är tveksamma till just konsultrollen. En del känner sig osäkra och lite rädda för vad det innebär att vara konsult och vill hellre ha en fast anställning.

– Att vara konsult hos oss på The Pace är något som ger mervärde och detta är något som jag dagligen ser till att förmedla vid mötet med våra kandidater. Vårt mål i varje uppdrag som vi tar oss an är att erbjuda kunden rätt matchning av kompetens och för personen i fråga rätt arbetsplats för att växa och utvecklas i.

Rollerna som The Pace tillsätter inom Business Administration är centrala och oumbärliga, men många jobbar i det tysta och är inte så synliga. Det vill The Pace-teamet ändra på och i april i år arrangerades Administration Day för första gången i Stockholm i syfte att stärka och inspirera en yrkeskår som behöver lyftas fram.

– Det blev så lyckat och uppskattat att vi kommer att fortsätta arrangera dagen varje år. Det är fantastiskt att få vara med och ge de här rollerna uppmärksamhet och höja statusen i yrket, säger Olivia Olofsson.

Läs mer

Vad gör en virtuell assistent?

En virtuell assistent eller virtual executive assistant kan bli en ovärderlig del av företaget – på distans. Läs om hur /../