Skip to content

Rekrytera eller hyr en Receptionist

Behöver du en strukturerad och ordningsam person som kan stödja och Vi på The Pace är experter på administration och jobbar dagligen med rekrytering och konsultuthyrning av roller inom området. Så här hjälper vi dig att hitta din nästa receptionist när målet är att leverera service i världsklass.

Letar du efter en receptionist?

För att lyckas i rollen som receptionist måste man vara prestigelös och flexibel – och en stjärna på service. Idag är rollen som receptionist mycket mer lik en administratörsroll än tidigare, då man både kan behöva ansvara för att boka resor, hantera deltagarlistor, köpa luncher och hantera allt detta i diverse system. Ovanpå behöver en receptionist såväl goda språkkunskaper som social kompetens. Bakgrund inom hotell, restaurang eller butik är därför väldigt efterfrågad när det är dags att anlita en receptionist.

Rekrytera rätt receptionist med The Pace

Många företag som behöver rekrytera en receptionist underskattar värdet av den kompetens och erfarenhet som personen behöver ha. Det är frestande att ta genvägar genom rekryteringen, om man exempelvis har någon i sin närhet som man tror enkelt skulle kunna sitta i receptionen. Men även här är det viktigt att kvalitetssäkra kandidaterna så de har rätt personliga egenskaper och den kompetens som krävs för att göra jobbet. Målet är ju att ditt företag ska kunna leverera service i världsklass!

När du ska rekrytera en receptionist tar vi ett första möte för att diskutera dina behov, fastställa en kravprofil och få det underlag som krävs för att hitta rätt person till rollen. Vi arbetar med kompetensbaserade intervjuer och tester för att säkerställa kandidaternas potential för jobbet. Vi annonserar i vårt stora nätverk, håller intervjuer och presenterar slutligen ett par kandidater som du får möjlighet att träffa och utvärdera personligen.