Skip to content

Administration Day 2024

Bokningen är stängd för den här gången!

Tillsammans skapar vi yrkesstolthet som banar väg för alla som arbetar med administration samtidigt som vi bidrar till en roligare, enklare och mer effektiv vardag där administratörer känner stolthet för sitt yrke.

Hyllning till vardagshjältarna inom administration

En onsdag i april varje år uppmärksammar vi alla administrativa stjärnor som skapar en enklare och effektivare vardag. 2019 tog vi på The Pace initiativet till det årliga eventet Administration Day i Sverige. Sedan dess har över 1300 vardagshjältar deltagit i våra event. Vi vill ge något alldeles extra och tänkvärt till en oumbärlig yrkeskår.

Administration Day 2024

– Bokningen är stängd för den här gången!

Vårt mål är att alla deltagare ska bli berörda, inspirerade och stärkta av vårt program. Vi vill skapa en yrkesstolthet som banar väg för alla som arbetar med administration samtidigt som vill vi bidra till en roligare, enklare och mer effektiv vardag där administratörer känner stolthet för sitt yrke.

Tack alla vardagshjältar för att ni deltog!

När?

Den 24 april 2024

Plats

Playhouse Teater, Drottninggatan 71A Stockholm. Kl 08.00-12.45. Kaffe och smörgås serveras från kl 07.30.

Delta digitalt

För dig som inte kan vara med fysiskt går det bra att delta digitalt via livestreaming. Välj digital biljett.

Frågor?

Har du frågor om eventet eller din bokning, kontakta oss på eventsupport@wise.se

Årets talare var…

Vi lovade att du skulle bli berörd, påfylld och stärkt både som person och i din profession. Vi valde våra föreläsare med stor omsorg då vi ville ge dig som arbetar inom yrkesområdet administration något alldeles extra och tänkvärt.

Vikten av att våga!

Rennie Mirro

Rennie delade modigt och sårbart med sig av vikten av att få tillhöra. Om att läka ifrån trauma, om förlåtelse, försoning och att landa i att vilja vara en person som inte ser sig själv som offer utan generöst ger av sig själv till andra. Det handlade om att hitta sitt sanna jag i livets alla roller, oavsett om man tillhör ett team på en arbetsplats, spelar i en musikal eller är med familj och vänner. 

Rennie brinner för att förmedla hur vi balanserar det livsnödvändiga tillhörandet som tenderar att slå över i en total identitetslöshet som suddar ut det mest essentiella, vår autenticitet.

Rennie Mirro är skådespelare, dansare och sångare. Vi har sett honom dansandes i Svansjön på Kungliga Operan, som musikalartist i West Side Story och Hair. För sina tolkningar i Grease och Singin´ in the Rain belönades Rennie med utmärkelsen Guldmasken i kategorin Bästa manliga huvudroll. 

Vägen till CEO Relations & Engagement Lead på H&M

Filippa Bergvall

Filippa Bergvall började jobba på H&M 2016 som 22-åring och kände direkt att hon hade hittat hem. I dag arbetar hon som CEO Relations & Engagement Lead till H&M Groups vd, en vidareutveckling av rollen Executive Assistant. 

Hon delade med sig av sin resa och sina reflektioner på vägen dit, om rollen och ansvaret kopplat till nätverk och relationer samt hur hon ser på vikten av soft skills i en allt mer digitaliserad och ganska hård värld. Hon pratade även om utvecklingen av supportroller kring en ledningsgrupp generellt och delade med sig av sina bästa tips för att ta nästa steg i karriären.

Filippa började som receptionist på H&M och har sedan dess haft flera roller i bolaget. Senaste åren har hon vässat sina kunskaper inom bland annat kommunikation via kurser på Berghs School of Communication. Hon har också genomgått ledarskapsutbildningen Spader Ess.

Trendspaning från SXSW Tech Conference

Anna Lundqvist & Paulina Modlitba

SXSW Tech Conference ägde rum i mars 2024 i Austin, Texas, och är en av världens främsta konferenser inom tech, innovation och kreativitet. Anna Lundqvist och Paulina Modlitba var på plats för att bevaka de största snackisarna om allt ifrån AI och Metaverse till hållbarhet och framtidens arbetsliv.

De gav oss en energifylld spaning som inkluderar både skratt och aha-upplevelser. Tillsammans med publiken spånade de kring hur denna utveckling påverkar alla som arbetar med administration i någon form!

Anna Lundqvist är en designer med en djup passion för att skapa lösningar där tekniken främjar människans behov. Hon har kunder som Spotify, H&M, Kivra och ICA där hon även utvecklar deras interna processer för hur de utvecklar produkter och tjänster. Anna delar också sin expertis som lärare på Hyper Island och Berghs School of Communication.

Paulina Modlitba är expert inom digitalisering, tech och innovation. Hon har varit programdirektör för Webbdagarna, Women in Tech och Tidskriftdagarna. Paulina skapade också Teklafestivalen i samarbete med Robyn och KTH. I dag driver hon konsultverksamhet inom digital strategi- och affärsutveckling.

Konsten att skapa och driva en aktiv företagskultur

Linda Hammarstrand

Linda liknade arbetet i organisationen med en stafett där varje medarbetare har huvudrollen på sin sträcka. Hon föreläste passionerat om hur man skapar och driver en engagerad företagskultur där människor arbetar tillsammans – inte bara samtidigt. Att känna sig engagerad och motiverad – och i bästa fall passionerad – är för många bara en dröm men det går faktiskt att förverkliga den. Hur når vi dit? Föreläsningen var en inspirerande upplevelse med underbar energi, många härliga skratt och givetvis laddad med konkreta verktyg för hur ni ska lyckas tillsammans! 

Linda Hammarstrand har över 20 års erfarenhet av kommunikation och HR. Hon har arbetat med Stena-sfärens värdegrund och affärsfilosofi och implementerat den för koncernens 22 000 medarbetare. Hon har också varit Director of Passion i Clarion Hotels ledningsgrupp med målet att göra Clarion Hotel till Nordens mest attraktiva arbetsgivare. I dag driver hon Culture Academy där hon föreläser och utbildar.

Heléne Lidström

Moderator

Heléne Lidström var moderator för Administration Day. Hon har i drygt 20 år arbetat med ledarskap, marknadsföring och kommunikation i olika befattningar i IT-och telekombranschen, bland annat har hon drivit Microsofts framgångsrika satsning ”det nya arbetslivet”.Administration Day arrangeras av The Pace – en del av Wise Professionals.


Vad säger tidigare besökare på Administration Day?

Tycker dagen var härligt inspirerande och det fungerar hur bra som helst att vara med digitalt. Även kul att ta del av för- och nackdelar med AI.

Digital Deltagare Administration Day 2024

Allt var toppen och tack för att ni uppmärksammar oss administratörer och ger oss möjligheten att få vara med på den här dagen!

Deltagare Administration Day 2024

Hela dagen var perfekt anordnad! Härlig moderator och fantastiska föreläsare som bjöd på sig själva. Jag upplevde alla känslor och känner mig så inspirerad och taggad efter den här dagen. Varmt tack!

Deltagare Administration Day 2024

Bli inspirerad!

Ta del av mer inspiration
Blogg

Vad innebär 24-månadersregeln? 

Upptäck vad 24-månadersregeln innebär och hur den påverkar din personalhantering.
Event

Webinar 24-månadersregeln

Blogg

Återgång till kontoret: En ny era för Office Managers

Efter distansarbetet från pandemin ser vi nu en tydlig trend tillbaka till kontorsmiljön. Det medför nya utmaningar och möjligheter för Office Managers, vars roll blir allt mer central i att forma framtidens arbetsplatser.
Blogg

Vägen till CEO Relations & Engagement Lead på H&M med Filippa Bergvall

Filippa började på H&M-gruppen 2015 som receptionist och har sedan dess haft en imponerande karriärresa genom bolaget.
Event

Bli en del av vårt Executive Assistant nätverk

Guide

Så skapar du en oslagbar kandidatupplevelse

Har du någon gång reflekterat över hur ert varumärke påverkas i en rekrytering? Bra! Då tillhör du en av de arbetsgivare som ligger i absolut framkant. Kanske har ni till och med börjat arbeta med kandidatupplevelse och upplever redan nu att ni har lättare än andra arbetsgivare att attrahera de bästa talangerna på arbetsmarknaden. Om du inte alls har börjat fundera över det här med kandidatupplevelse – här får du några tips för att komma igång.
Guide

Att införa och upprätthålla en företagskultur

När arbetet med att definiera företagskulturen är klart börjar den riktiga utmaningen – att implementera kulturen i organisationen. Ska du introducera en ny företagskultur? Eller har ni redan en grym kultur som du vill upprätthålla? Härligt! När det görs på rätt sätt kan det verkligen skapa magi för både medarbetare och bolagets resultat. Genom bra planering kan du bygga en strategi för att hålla företagskulturen levande. I den här guiden hittar du våra bästa tips kring hur du kan jobba med företagskultur på lång sikt – för att bygga ett starkt Employer Brand.
Blogg

En tredjedel av VD:ar kämpar med att attrahera högpresterande talanger

Att attrahera och behålla talanger är en utmaning som många företagsledare står inför idag. Enligt vår undersökning genomförd i samarbete med K2 Search och baserad på svar från ca 500 företagsledare visar det sig att en stor andel, 33%, upplever det som en stor utmaning att attrahera och behålla högpresterande talanger. Ytterligare 5% anser till och med att det är en mycket stor utmaning.
Blogg

Administratörens nyckelroll i hållbarhetsarbetet 2024

År 2024 är hållbarhet en nödvändighet för företag som strävar efter framgång och långsiktig överlevnad. Med nya EU-direktivet CSRD som gäller från den 1 januari 2024 ställs det nya krav på företag hur de ska styra, arbeta, redovisa, målsätta och följa upp sitt hållbarhetsarbete utifrån ESG. I den utvecklingen blir administratören avgörande.
Guide

VD-pulsen – en undersökning i samarbete med K2 Search

Vår nya undersökning, i samarbete med K2 Search, ger djupgående insikter från 500 svenska företagsledare om digitalisering, talangrekrytering, hållbarhet och strategisk balans. Medan 22% upplever sina organisationer som väl rustade för digitaliseringen, utforskar vi vad de återstående 78% anser.
Success Story

Koordinatorn har en otroligt viktig roll i vårt företag

De hade en medarbetare i denna roll i flera år, när personen sedan valde att sluta så skapades ett hål som behövde fyllas snabbt. I ett litet bolag sitter mycket av kunskapen i varje medarbetare, trots att man har satt upp processer och riktlinjer.
Blogg

VD assistent, gatekeeper, högra handen eller Executive Assistant?

Kärt barn har många namn, men rätt person till denna roll är inte alltid lätt att hitta
Guide

Vägvisare i organiserat kaos: Administratörer som väver samman framgång

Tänk dig scenen: en kontorsmiljö full av snabba tangenttryckningar, telefoner som ringer i harmoni och dokument som flyger genom luften som pappersflygplan. I denna surrealistiska vardag är det administratörerna som spelar huvudrollen, som de osynliga hjältar de är. I vår värld smyger vardagshjältar smyger runt och förvandlar kaos till ordning.
Event

Administration Day 2023

Stockholm
Blogg

Fyra fördomar om Executive Assistants

Vad gör egentligen en “Executive Assistant” och varför behöver du en? Du kommer kanske ihåg filmen “Djävulen bär prada” där Anne Hathaway är en av två nervösa assistenter till den ökända modechefen Miranda Priestly som spelas av Meryl Streep? När Miranda kommer in till kontoret på morgonen slänger hon sin kappa och väska på en av assistenternas bord och fortsätter sedan bete sig nedlåtande hela dagen. Hon ger assistenterna omöjliga uppgifter och skäller på dem när de inte klarar pressen.
Success Story

The Pace rekryterar nyckelroll för svensk beredskap

Den nya rollen blir en nyckelfunktion för uppdraget. Som spindeln i nätet ansvarar rollen för att samordna arbetet ute i de 6 olika bredskapsregionerna i landet. Rollen kräver en stark lagspelare, med fallenhet för projektledning samt en utomordentlig förmåga att kunna koordinera och säkerställa att minsta lilla detalj är på plats. 
Blogg

Är administratörens roll en försvarbar kostnad i en lågkonjunktur?

“Jag märks inte alltid, men det är då jag gör ett bra jobb”, sa en exekutiv assistent under en intervju. Hon satte fingret på en utmaning många administratörer upplever idag. De utför nyckeluppgifter som gör att resten av maskineriet fungerar smidigt, och när det fungerar tänker ingen på det. Det är först när saker inte fungerar som vi börjar uppmärksamma att allt inte flyter på: mejl som inte besvaras, möten där ingen bokat konferensrum, viktig information som inte når rätt person och detaljer som kan leda till uteblivna affärer.
Event

Executiv Assistant nätverksträff den 17 november

Stockholm
Guide

Den stora titelguiden

I den här guiden vill vi ge en överblick över olika roller inom administration, och samtidigt visa vilka fantastiska värden de bidrar med.
Blogg

Vad gör alla Office Managers när ingen är kontoret?

När många verksamheter gått över till att arbeta delvis eller nästan helt på distans minskar behovet av en Office Manager. Det blir färre personer att ta hand om på kontoret och inte lika mycket praktiskt att ta hand om i lokalerna. Rollen blir till stor del överflödig. Eller? Tvärtom säger vi! Det är nu det blir extra viktigt med en nyckelroll som skapar förutsättningar för värdefulla möten.
Ta del av mer inspiration