Cookie Settings Our site uses cookies in order for the site to function properly and for your user experience to be even better. You can read more about them use and control their settings.
Skip to content

Hyllning till vardagshjältarna inom administration

En onsdag i april varje år uppmärksammar vi alla administratörer som skapar en enklare och effektivare vardag. Vi gör det genom att anordna den svenska versionen av dagen. 2019 tog vi på The Pace initiativet till det årliga eventet Administration Day i Sverige. Sedan dess har över 1300 vardagshjältar deltagit i våra event. Vi vill ge något alldeles extra och tänkvärt till en oumbärlig yrkeskår.

Administration Day 2023

Vårt mål är att alla deltagare ska bli berörda, inspirerade och stärkta av vårt program. Vi vill skapa en yrkesstolthet som banar väg för alla som arbetar med administration samtidigt som vill vi bidra till en roligare, enklare och mer effektiv vardag där administratörer känner stolthet för sitt yrke.

Varmt välkomna alla vardagshjältar!

Tid

Den 26 april 2023

Plats

Playhouse Teater, Drottningatan 71A Stockholm. Kl 8.00-12.45. Kaffe och smörgås serveras från kl 7.30.

Delta digitalt

För dig som inte kan vara med fysiskt går det bra att delta digitalt via livestreaming. Välj digital biljett.

Frågor?

Har du frågor om eventet eller din bokning, kontakta oss på eventsupport@wise.se

Boka din och dina medarbetares platser redan nu!

Vi har begränsat antal platser. Priserna är per person och är exkl moms.

Årets talare!

Vi vågar lova att du kommer att bli berörd, påfylld och stärkt både som person och i din profession. Vi har valt våra föreläsare med stor omsorg då vi vill ge dig som arbetar inom yrkesområdet administration något alldeles extra och tänkvärt.

Sifferdjur

Micael Dahlen

Våra dagar är räknade – bokstavligen. Vi mäter, räknar och jämför mer än någonsin. Siffrorna blir fler varje dag och de påverkar hur vi tänker, känner och mår. När gör siffrorna oss starkare och när gör de oss svagare? Betalar du mer för drömlägenheten en dag när din stegräknare visar en hög siffra? Kan siffror förvandla oss till självupptagna tölpar som snor kopieringspapper på jobbet? Vilka siffror har ni valt som era nyckeltal och leder de rätt? Micael Dahlen föreläser underhållande om matematikens samhällsbyggande kraft och den försiffrade moderna människan.

Micael Dahlen är författare, föreläsare och professor i ekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm. 2021 rankades han tvåa bland världens forskare inom sitt område konsumentbeteende, lycka, välstånd, marknadsföring och kreativitet. (The Journal of Business Research, september 2021).

Onboarding – så mycket mer än checklistor

Paulin Larsen Berglöf

Resan slutar inte när ett anställningsavtal är påskrivet – det är då den börjar! På många arbetsplatser råder det en obalans mellan hur mycket som läggs på att attrahera talanger och på att säkerställa att nyrekryteringar snabbt trivs och blir produktiva.

Du får lära dig värdet av en strukturerad digital onboarding, hur den bäst byggs och varför din roll blir särskilt viktig i att skapa ett första intryck i världsklass.

Paulin Larsen Berglöf är vd på Whippy som levererar datadriven on- och offboarding. Hon har lång erfarenhet av ledarskaps- och organisationsutveckling med fokus på förändrings- och utvecklingsarbete.

Från advokatsekreterare till Chief of Staff

Jeanne Sinclair

Jeanne Sinclair tar oss med på sin karriärresa från advokatsekreterare till Chief of Staff på Wise Group. Vägen dit har gått via studier av brottsplatsutredningar och förhörsteknik i Wisconsin, konsulärt arbete i San Francisco, brottmålsjurist i Stockholm och Co-pilot/Executive Assistant till Wise Groups koncernchef. Som Chief of Staff använder hon sin samlade erfarenhet för att uppnå maximal effekt av koncernchefens arbete och skapa momentum för bolagsgruppen som helhet.

Hur gör man den resan? Det handlar bland annat om att kunna mäta och visa värdeskapandet i sin roll. Du får ta del av hennes best practice för att mäta effekten av den egna prestationen inom business support.

Jeanne Sinclair har en bakgrund inom juridiken och är Chief of Staff på Wise Group. Hon är även Deputy Regional Manager i Sverige för The Chief of Staff Association.

Värdet av en bra offboarding

Samtal på scen

Hur får man till ett bra avslut på en medarbetares anställning? Vilket värde skapar ett bra avslut?

Paulin Larsen Berglöf, vd för Whippy, och vår moderator Heléne Lidström samtalar om vikten av en bra offboarding. Heléne är väl insatt i detta ämne då hon har varit med och tagit fram program för både on- och offboarding för ett flertal företag. 

Varför fattar dom inte vad jag säger?

Pia Johansson

Vad signalerar jag? Hänger det jag säger ihop med hur jag säger det? Vilket är första intrycket av en person? Det är frågor som Pia Johansson belyser för att ge ökad insikt om hur du kan medverka till att skapa ett kreativt klimat och förbättra kommunikationen på din arbetsplats. En inspirerande och lärorik föreläsning som bjuder på många skratt och hög igenkänning.


Pia Johansson är en av Sveriges mest älskade skådespelerskor och underhållare. Hon är bland annat känd från Parlamentet, Halv åtta hos mig och scenen på Stockholms Stadsteater där hon har varit anställd I 30 år.

Heléne Lidström

Moderator

Heléne Lidström är moderator för Administration Day. Hon har i drygt 20 år arbetat med ledarskap, marknadsföring och kommunikation i olika befattningar i IT-och telekombranschen, bland annat har hon drivit Microsofts framgångsrika satsning ”det nya arbetslivet”.

Boka din och dina medarbetares platser redan nu!

Vi har begränsat antal platser. Priserna är per person och är exkl moms.Administration Day anordnas av The Pace – en del av Wise Professionals.

Bli inspirerad!

Ta del av mer inspiration
Guide

Den stora titelguiden

I den här guiden vill vi ge en överblick över olika roller inom administration, och samtidigt visa vilka fantastiska värden de bidrar med.
Blogg

Vad gör alla Office Managers när ingen är kontoret?

När många verksamheter gått över till att arbeta delvis eller nästan helt på distans minskar behovet av en Office Manager. Det blir färre personer att ta hand om på kontoret och inte lika mycket praktiskt att ta hand om i lokalerna. Rollen blir till stor del överflödig. Eller? Tvärtom säger vi! Det är nu det blir extra viktigt med en nyckelroll som skapar förutsättningar för värdefulla möten.
Success Story

“Att vara logistikdrottning är inte hållbart i längden”

Sales Only, Nordens största aktör inom säljrekrytering, drabbades hårt av pandemin. På kort tid tappade de en stor del av sina affärer och tvingades ställa om. Detta till trots blev 2020 ett av de mest lönsamma åren hittills, men det kostade på.– I slutet av 2021 kände jag att jag inte räckte till. Allt var viktigt och bråttom och jag hade svårt att sortera och började glömma saker, säger Jenny Berge, vd för Sales Only.
Success Story

“Mycket leverans och lite snack”

Anna Lundell är stabschef på LRF och rekryterade nyligen en Executive Assistant via The Pace.– Det var en otroligt positiv rekrytering som både var snabb och smidig, säger hon.
Success Story

En VA-timme per dag gör stor skillnad

Andreas Cederlund är VD för Wise Professionals och anlitar sedan några månader en virtuell assistent (VA) för att kunna fokusera på det han är bäst på – och få bort tidstjuvar.– Jag ville också att upplevelsen av mig som VD skulle bli bättre och det är jag övertygad om att jag har lyckats med tack vare min VA, säger han.
Success Story

Riddarfjärden Ledarskap & Utveckling – Konsult inom Virtual Executive Assistant

En blandning av enkla och komplexa uppgifter med administrativt fokus. Det behovet hade Riddarfjärden Ledarskap & Utveckling som tog in en Virtual Executive Assistant på konsultbasis. På kort tid lyckades de effektivisera en rad administrativa uppgifter och frigöra tid så att medarbetarna kunde fokusera på mer prioriterade frågor.
Success Story

Rice – Rekrytering av Executive Assistant

Forskningsinstitutet Rise är ett starkt varumärke som bedriver oberoende och gränsöverskridande forskning i statlig regi. För Rise uppstod ett behov av att snabbt och effektivt fylla rollen för en Executive Assistant, samtidigt som de själva satt med mycket tighta kalendrar och ingen tid över för att rekrytera en ersättare.
Success Story

Gränges – Office Coordinator

Grängeskoncernen har expanderat rejält och behövde en person som kunde ansvara för trivseln på kontoret samt att kundbemötande och kontorsarbete kunde ske professionellt och effektivt. 
Success Story

Intervju med Lina Falk

Lina Falk kom in som konsult på The Pace och blev inhyrd på Tradera som VD-assistent och några år senare blev Lina fast anställd på Tradera som VD-assistent och kontorschef och trivdes väldigt bra. Idag jobbar hon som VD-assistent på ATEA då ett tillfälle kom upp och hon ville ta chansen att prova något annat. Även denna gång har Lina valt att gå in i rollen som konsult efter att ha varit fast anställd.
Success Story

Intervju med Susanne Bäck

Susanne Bäck är en erfaren Executive Assistant och gick in i rollen som konsult för ett så kallat hyrköp på BillerudKorsnäs. Ett hyrköp betyder att rollen som konsult omvandlas till en fast tjänst på företaget om båda parter är nöjda med varandra. Så var fallet med Susanne och BillerudKorsnäs – när konsultrollen skulle omvandlas efter sex månader så var det kärlek från båda parter.Susanne Bäck arbetar i dag på BillerudKorsnäs som Executive Assistant.
Success Story

Expressrekrytering till Comfort

Comforts mycket erfarna assistent skulle gå i pension, hur skulle de kunna ersätta henne? Personen behöver ha rätt kompetens och inställning för att kunna serva och supportera VD samt organisation på allra bästa sätt.  Dessutom gjorde tidsaspekten att en ”vanlig” rekryteringsprocess skulle ta för lång tid.
Guide

The Pace guide till Executive Assistants

En Executive Assistant idag gör mycket mer än att boka möten och hantera din kalender. Assistenten kan även fungera som en business partner och högra hand till exempelvis dig som VD. Få en inblick i hur ert samarbete tillsammans skulle kunna se ut.
Guide

Allt du behöver veta om att anlita en virtuell assistent

En virtuell assistent är perfekt att ta in när ett tight schema resulterat i att de administrativa sysslorna lagts på hög. Få en bättre inblick i hur ett samarbete tillsammans med en virtuell assistent kan läggas upp och fördelarna det medför!
Guide

Onboarda som Google – så skapar du framgångsrik digital onboardning

En digital onboardingprocess kan bli lika lyckad som en som inkluderar fysiska möten. Google som alltid ligger i framkant med ny teknik och tjänster har även en inspirerande digital onboardingprocess – här får du ta del av framgångsreceptet!
Blogg

Vad gör en virtuell assistent?

En virtuell assistent eller virtual executive assistant kan bli en ovärderlig del av företaget – på distans. Läs om hur du skulle kunna dra nytta av en virtuell assistent!
Blogg

Vad gör en Executive Assistant?

En Executive Assistants arbete underlättar i grund och botten vardagen för en person i ledande position. Läs mer om den spännande rollen som är i konstant utveckling.
Blogg

Dessa 5 mjuka egenskaper bör du leta efter hos en Exekutiv assistent

En exekutiv assistent kommer in och tar hand om administrativa arbetsuppgifter som någon i ledningsgruppen behöver avlastning med. Utbildning och tidigare erfarenheter är viktiga men personkemin är ännu viktigare för ett gott samarbete. Se därför över vilka mjuka egenskaper personen bör ha för att passa in hos er.
Blogg

Att hyra en konsult skapar mervärde

Nu är vi några månader in i 2022 och det fullkomligt kokar på arbetsmarknaden. Företag lägger ut jobbannonser som aldrig förr, och rekryteringstakten är otroligt hög. En utmaning vi ser på arbetsmarknaden allt oftare är att efterfrågan är högre än utbudet. Det är definitivt kandidatens marknad just nu. Inom områden såsom IT och utveckling har kompetensbrist länge varit ett faktum, men nu börjar samma utmaning märkas av inom områden som ekonomi, marknad, HR och administration. Vi som företag behöver fundera kring hur vi bygger upp våra team. Permanenta rekryteringar är ju faktiskt inte den enda vägen att gå!
Event

Webbinarium | Så får du koll på Social Media Manager-rollen

Post

Fixa jobbet med din LinkedIn-profil!

Går du i ”jobb-bytar-tankar”? Eller vill du öppna dörrarna för nya karriärvägar, men har för lite tid för att leta efter spännande jobb? Då är det läge att uppdatera din LinkedIn-profil!
Ta del av mer inspiration