Skip to content

Projektledare för kyrkovalet till Uppsala Stiftskansli

Uppsala
Ansök senast 5 Jun 2024
Är du en trygg och stabil person med starka ledaregenskaper? Har du en vana att planera, koordinera och arbetsleda större projekt självständigt och trivs i en fartfylld roll med varierande arbetsuppgifter? Då kan det vara dig vi söker till Uppsala stift, Svenska kyrkan!

Ditt uppdrag
I rollen som Projektledare ansvarar du för att planera, koordinera och arbetsleda Kyrkovalet 2025 i Uppsala stift. Du kommer att spela en central roll för projektet där du, tillsammans med din projektgrupp om fyra andra kollegor, ansvarar för att Kyrkovalet 2025 i Uppsala stift genomförs på bästa möjliga sätt. I rollen har du flera kontaktytor, både inom stiftet och på nationell nivå, därav ser vi att du är en skicklig lagspelare samtidigt som du även trivs med att arbeta självständigt.

Som Projektledare har du ett stort administrativt ansvar där du kan förstå och bearbeta omfattande dokument och material. Det krävs en mycket god förmåga att arbeta noggrant och strukturerat och att du med ett helikopterperspektiv kan se helheten för att driva projektet i mål. Du kommer att arbeta med lokal nivå, stiftsnivå såväl som med nationell nivå genom hela projektets gång.

 Exempel på andra arbetsuppgifter:

  • Leda projektgruppen och säkerställa att framtagen projektplan efterföljs
  • Organisera och analysera stora mängder information
  • Hålla i utbildningar inom kyrkovalet kopplat till genomförande och olika moment i projektet
  • Övriga mindre projekt kan dyka upp som man förväntas vara delaktig i  

 

Det här är ett konsultuppdrag via The Pace med start i juni 2024 fram till och med december 2025. Uppdraget är på heltid med kontorstider som utgångspunkt. Visst kvällsarbete kan förekomma utefter verksamhetens behov. Du kommer att utgå från kontoret i Uppsala med viss möjlighet till hybridarbete. Resor inom Uppsala stift kan förekomma.

Din bakgrund
För att lyckas i rollen ser vi att du har flera års erfarenhet av projektledning och känner dig trygg i en roll där du leder andra för att driva arbetet framåt. Du trivs med att arbeta strukturerat och organiserat samt är noggrann i ditt arbete och ser till att inget faller mellan stolarna. Att kunna samarbeta med andra kommer naturligt för dig såväl som att arbeta självständigt och självledande. Du är van att arbeta administrativt och kan snabbt sätta dig in i och förstå stora mänger data. Du är en duktig kommunikatör som med nyfikenhet och prestigelöshet tar dig an nya utmaningar.   

Du har goda systemkunskaper, främst i Office-paketet, och har en förmåga att snabbt sätta dig in i och förstå nya system.

Meriterande:

  • Vi ser det som mycket meriterande om du har kännedom om Svenska Kyrkan och dess organisation samt om hur en politiskt styrd organisation fungerar.
  • Utbildning inom statsvetenskap, juridik, projektledning eller annan eftergymnasial utbildning som anses likvärdig.

Om Svenska kyrkan och Uppsala stift
Svenska kyrkan är ett evangelisk-lutherskt trossamfund med ett gemensamt uppdrag att dela evangelium i ord och handling. Stiften är Svenska kyrkans regionala nivå och leds av en biskop.

Stiftets grundläggande uppgift är att främja och ha tillsyn över församlingslivet. Det församlingsutvecklande arbetet bedrivs främst genom fortbildning, rådgivning och information samt genom att erbjuda mötesplatser för fördjupning och reflektion.

Stiftet har också förvaltande uppgifter som består i att förvalta prästlönetillgångarna i Uppsala stift, bestående av skog, jord och fondkapital. I detta uppdrag arbetar biskopen tillsammans med handläggare och förtroendevalda organ.

Uppsala stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift. Stiftet omfattar 121 församlingar i Hälsingland, Gästrikland och större delen av Uppland.

”Hållbar gemenskap där tro och liv kan växa” – Övergripande vision för Uppsala stift

När du blir en av oss
Som konsult hos The Pace erbjuds du alltid en marknadsmässig lön, friskvårdsbidrag, pensionsavsättning och anslutning till vårt kollektivavtal – inget är viktigare för oss än att du känner dig trygg i din anställning. På samma sätt som vi ställer höga krav på dig som konsult förväntar vi oss också att du ställer höga krav på oss som arbetsgivare. Oavsett vart du befinner dig i din karriär så ska konsultrollen hos The Pace ge dig kunskap och erfarenhet som du kan bära med dig på vägen till nästa spännande utmaning.

Om du vill veta mer Du får gärna kontakta oss om du har frågor om tjänsten eller undrar hur processen ser ut framöver. Vi som arbetar med detta uppdrag är kandidatansvarig Elin Eriksson (elin.eriksson@thepace.se) och Konsultchef Philip Alfredsson (philip.alfredsson@thepace.se) .

Vi går igenom ansökningarna löpande och i konsultvärlden går processerna oftast snabbt. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum så vänta därför inte med att skicka in din ansökan!

Vi ser fram emot att höra från dig!

 

Förmåner: Friskvård, Karriärmöjligheter, Kollektivavtal