Vi tar den virtuella assistenten till Sverige

Läsvärt

Nu lanserar vi på The Pace Virtual Executive Assistant – ett nytt sätt att möta behoven hos våra kunder. Vi har pratat med Christina Stenbeck som driver innovationsprojektet.

– Vi ser att många av våra kunders behov varierar. Oftast har man inte behov eller utrymme att anställa en assistent på heltid. Det är här våra virtuella assistenter kommer in i bilden. Självklart vill vi fortsätta att arbeta med rekryteringar och uthyrning av administrativa konsulter men vi ser också ett annat behov som växer, säger Christina Stenbeck.

Ta hjälp med de timmar du behöver

Genom att ta in en virtuell assistent kan du själv välja hur många timmar per månad som du har behov av och vad du behöver hjälp med. Det kan handla om allt från löpande administration som kvittoredovisning, kalenderbokningar och kontakt med myndigheter – till event eller konferenser som ska planeras och bokas.

Allt du behöver veta om att anlita en virtuell assistent

Ett framtidsyrke

– Det fina med detta är att det är oerhört flexibelt både för våra assistenter och för våra kunder. Det pratas mycket om gig-ekonomin och att arbetslivet kommer att förändras över tid. Nu vill många ”gigga” på kortare uppdrag och ha mer flexibilitet i sitt arbetsliv och då ligger det här rätt i tiden. I Australien, USA och England är detta vanligt och vi på The Pace vill såklart ligga i framkant för att kunna erbjuda våra kunder det allra bästa.

Funkar lika bra virtuellt som IRL

En virtuell assistent har total frihet, ansvarar över sin egen tid och kan jobba varifrån den vill. Därför är det extra viktigt att man som assistent är självgående, tar egna initiativ och ett stort eget ansvar för sin leverans. Det är därför det fungerar lika bra virtuellt som IRL.
– Vi på the Pace tror att detta kommer att bli mer och mer vanligt framöver och att fler roller kommer att bli mer virtuella. Med systemstöd, Office365 och appar ligger detta helt enkelt rätt i tiden med allt mer flytande gränser mellan arbete och privatliv.

 Är du intresserad av att få hjälp av en virtuell assistent? Kontakta Christina Stenbeck.

Christina Stenbeck

christina.stenbeck@thepace.se
076-620 29 10

 

Vill du veta mer om rollen som Virtual Executive Assistant?

Läs mer och ansök här!

Läs mer

Vad gör en virtuell assistent?

En virtuell assistent eller virtual executive assistant kan bli en ovärderlig del av företaget – på distans. Läs om hur /../