Executive Assistant

En Executive Assistant, VD-assistent eller chefsassistent är ledarens högra hand och en viktig person för hela organisationen. Det är en person som har god inblick i chefens arbete och kan både avlasta och företräda chefen vid behov.

Låt en chefsassistent underlätta din vardag

En Executive Assistant hjälper chefer och ledare att få ihop vardagen och har även möjlighet att ta ett större ansvar inom hela organisationen. Som VD:ns, HR-chefens eller CFO:ns närmaste person har en Executive Assistant ett tydligt uppdrag i att hantera kalender, mejl, möten och andra traditionella administrativa uppgifter. Samtidigt kan rollen ges större mandat där personen får företräda chefen i olika sammanhang. En Executive Assistant är alltså en betydelsefull och viktig nyckel för hela organisationen, varför det är ännu viktigare att säkerställa en perfekt match när du vill anlita någon till rollen. Läs mer i inlägget Vad gör en Executive Assistent?

Ett rekryteringsföretag för dig som söker Executive Assistant

Vi på The Pace är experter på rekrytering och konsultuthyrning av viktiga roller inom administration och har hjälpt många företag och organisationer att hitta sin nästa VD- eller chefsassistent. Eftersom rollen kräver olika former av utbildning och erfarenhet beroende på vilken typ av Executive Assistant man söker lägger vi stor vikt vid att träffa och intervjua kandidater löpande. Vi har under flera års tid byggt ett unikt nätverk och oavsett om du behöver rekrytera eller hyra garanterar vi att du kommer hitta rätt kandidat hos oss.

Rekrytering av Executive Assistant  

Att rekrytera en Executive Assistant är ofta ett avgörande steg för många upptagna chefer och en åtgärd som kommer att frigöra mycket tid. Inför en rekrytering är det extra viktigt att definiera en tydlig kravprofil för att förstå vilken bakgrund och tidigare erfarenheter som kommer att vara till nytta för uppdraget. När du tar hjälp av oss på The Pace utgår vi alltid från kravprofilen och undersöker behoven som finns i din verksamhet. Därefter letar vi brett efter passande kandidater i vårt nätverk.

Interim Executive Assistant 

Vill du utreda behovet av en chefsassistent eller behöver ni fylla en lucka under en pågående föräldraledighet? Då är ofta en interim Executive Assistant det bästa alternativet. Att hyra in en chefsassistent under en begränsad tid ger dig chansen att få in en erfaren och kunnig person som omgående kan sätta sig in i arbetet och de pågående uppdragen. Vi på The Pace erbjuder snabb och effektiv konsultuthyrning av interim Executive Assistant och kan presentera relevanta kandidater för dig inom en vecka.

Så kan en Virtual Executive Assistant hjälpa dig

Utöver rekrytering och uthyrning finns även möjlighet till att anlita en Virtual Executive Assistant, för dig som behöver administrativ support på deltid, vanligtvis under 50 procent. En virtuell assistent hjälper dig  med administrativ support på distans och i specifika uppgifter. Det kan handla om allt från hantering av mejl, kalender och kvitton till planering av resor och event. Genom att anlita en virtuell assistent per timme får du en erfaren, självgående person vilket innebär att du kan fokusera på rätt saker. Läs mer om virtuell assistent här.

Vårt Executive Assistant-nätverk

Vi arbetar aktivt för att höja statusen för roller inom administration och har som en del av detta skapat ett särskilt nätverk för just Executive Assistants – Pace nätverk. Här samlas VD-, lednings- och chefsassistenter från hela Sverige för att dela kunskap och inspiration samt dra nytta av erfarenheter för att växa och utvecklas i sin professionella roll.

 

Kontakta oss

Se våra andra erbjudanden

Hitta din nästa chefsassistent med vår hjälp

När du behöver en kunnig och driven Executive Assistant till din verksamhet är vi på The Pace det självklara valet. Vi hjälper dig att definiera rollen i detalj och presenterar relevanta kandidater snabbt. Oavsett om du vill rekrytera eller hyra har vi ett oöverträffligt nätverk av Executive Assistants till förfogande. Hör av dig till oss när du behöver hjälp med att hitta din nästa administrativa stjärna!

 

Kontakta oss