Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Nu söker vi en administratör till Birkagårdens folkhögskola

Vill du arbeta på en arbetsplats där du har ett nära samarbete med rektorn och där du fungerar som spindeln i nätet i organisationen? Gillar du att ha många kontaktytor? Är du även proaktiv och prestigelös? Då är det här jobbet för dig!

Vad innebär rollen? Rollens viktigaste ansvar är att stötta rektorn och övriga ledning med administrativa uppgifter. Arbetsuppgifterna varierar men vanligt förekommande är att:

  • Du gör löner för ca 40 personer plus timanställda (ingen förkunskap behövs)
  • Du ansvarar för kontering, betalningar, administration av elevavgifter, lönebidrag och handkassa
  • Du hanterar personalfrågor
  • Du ansvarar för inköp
  • Du registrerar kurser och deltagare
  • Du har kontakt med myndigheter, leverantörer och elever
  • Du svarar på mail och telefon, ansvarar för posten och beställer kontorsmaterial

På sikt tror vi att du även kommer att ansvara för samordningen av möten vilket innebär att du tar fram agendor, för protokoll och följer upp actions på främst styrelsemöten.

Inledningsvis uppskattar vi att rollen är ca 50 procent ekonomirelaterad.

Vem är du?Vi ser att du har mångårig erfarenhet i rollen som administratör eller assistent. Har du en utbildning inom ekonomi, HR eller lön är det meriterande men inget krav. Vi ser att du hanterar hela Officepaketet, Google Calender och att du har ett intresse av att lära dig nya system. Vi vill att du pratar och skriver flytande svenska och att du hanterar engelska.

Som person är du prestigelös, kommunikativ, ordningsam och noggrann. Vi vill även att du är ärlig och att du har en hög integritet. Vi värdesätter rätt inställning och attityd mer än något annat och att du kan ta alla typer av människor.

Vilka är Birkagårdens folkhögskola?Birkagårdens folkhögskola grundades 1917 av ABF Stockholm och Stiftelsen Birkagården som är skolans huvudmän. I ABF-huset på Sveavägen har vi verksamhet i form av Allmän kurs, Studiemotiverande folkhögskolekurs (SMF), etableringskurs och yrkesutbildningar. I Birkagårdens lokaler på Karlbergsvägen har vi en klassisk musiklinje och en seniorlinje. I Fryshuset har vi en rockmusiklinje.

Varför ska du jobba på Birkagårdens folkhögskola?Verksamheten erbjuder både musik, konserter och utbildning vilket ger en väldigt kreativ miljö. Framtiden ser ljus ut och verksamheten är inne i en fas där man planerar expansion på både befintliga men även nya skolor. Du får möjligheten att verka i en spännande miljö som genom bildning och kultur medverkar till ett bättre samhälle där de studerande får nya möjligheter att forma sina liv.

Rollen erbjuder en enorm variation där ingen dag är den andra lik och ledarskapet genomsyras av ett högt förtroende och mycket eget ansvar.

Vill du veta mer?Tjänsten är en tillsvidaretjänst med sex månaders provanställning. Tjänsten är belägen på Sveavägen i Stockholm.

I den här rekryteringen samarbetar Birkagårdens folkhögskola med Wise Professionals och The Pace. Har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvariga rekryteringskonsult Christina Stenbeck på christina.stenbeck@thepace.se. Vi kommer att intervjua löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag så skicka in din ansökan så snart du får möjlighet. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail.

I denna rekrytering vill vi även se utdrag ur Belastningsregistret på slutkandidat. Varmt välkommen med din ansökan!

Förmåner: Friskvård, Förtroendearbetstid, Kollektivavtal