Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Exportassistent (vikariat) till Enjoy Wine & Spirits

Vill du vara en del av ett engagerat team som arbetar utifrån ledorden innovation, passion och ansvar? Då vill vi gärna att du söker tjänsten som exportassistent!

Din roll
Som exportassistent är du spindel i nätet mellan vårt säljteam, våra export- och travel retail kunder samt våra leverantörer. Du ansvarar för hela order- och logistikflödet, från mottagande och registrering av kundens order, till kontakt med lager och produktion samt transportörer avseende leveranser. Dessutom är du administrativt ansvarig för planering och genomförande av exportavdelningens diverse mässor runtom i världen. I rollen ingår även uppgifter i from av rapportering och arkivering samt hantering av säljmaterial och utskick samt vid behov genomföra trade marketing aktiviteter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvar

Order & Logistik

 • Kontaktperson för alla inkommande order från exportkunder
 • Registrering och allmän hantering av order i Navision
 • Kontakt med kunder och leverantörer avseende inköp, order och leveranser
 • Hantering av artikeldatabas i Navision och PIM
 • Hantering och insamling av kunddata relevant för order och logistik

Back Office

 • Hantering och rapportering av lagerstatus och kundfordringar
 • Hantering och leverans av varuprover
 • Hantering och genomförande av exportens mässor
 • Hantering av exportens säljmaterial
 • Hantering och arkivering av exportavtal
 • Hantering av bokningar i samband med resor och aktiviteter

Försäljning

 • Hantering och genomförande av trade marketing aktiviteter
 • Eventuellt kundansvar beroende på kontaktnät och språkkunskaper

Om dig
Du har avslutat gymnasiet och har minst 2 års arbetslivserfarenhet. Har du erfarenhet från att ha arbetat med order och logistik och/eller arbetat i affärssystemet Navision så är det meriterande. Har du en yrkes- eller akademisk examen med inriktning ekonomi, inköp, försäljning eller logistik så är det fördelaktigt.

Det viktigaste är dock att du har intresse och ambition att lära dig nya saker samtidigt som du har förmågan att arbeta strukturerat och organiserat. Vidare har du ett proaktivt förhållningssätt och är en god kommunikatör. Dessutom arbetar du självständigt och har förmågan att se helheten och prioritera utifrån den. Svenska och engelska hanterar du flytande i både tal och skrift. Kan du hantera andra språk såsom tyska, ryska, kinesiska etc. så är det meriterande.

För rätt person och insats finns möjligheter till fortsättning i samma eller liknande roll efter avslutat vikariat.

Om Enjoy Wine & Spirits
Enjoy Wine & Spirits är en av de volymmässigt största vinimportörerna på den svenska marknaden och en av Systembolagets äldsta leverantörer av vin. Vi har mer än 30 års erfarenhet av vinhandel. Förutom vin importerar vi sprit och öl samt är representant för San Pellegrino i Sverige. Enjoy Wine & Spirits AB är en del av koncernen Gruppo Di Luca där bolagen Di Luca & Di Luca AB (med varumärket Zeta) och Deli Di Luca AB (nyöppnad restaurang) ingår, tillsammans omsätter bolagen ca 1,4 Mdr och har ca 100 anställda.
Läs mer på www.enjoywine.se.

För ca 6 år sedan startades affärsområdet Export och Nordic Travel Retail som idag jobbar med 20-tal länder samt i helhet täcker den Nordiska duty free och travel retail. Det är en liten men snabbt växande avdelning med många spännande möjligheter framför sig. Ingen dag är den andra lik.

Intresserad?
Tjänsten är ett vikariat på heltid och placerad på kontoret på Södermalm i Stockholm. Tillträde ca 1 september 2018 till och med 31 augusti 2019.

I den här rekryteringen samarbetar vi med The Pace/Wise Professionals.
För att säkerställa en objektiv och icke-diskriminerade rekrytering kommer du att få genomföra arbetspsykologiska tester om du går vidare i denna process.

Har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvarig rekryteringskonsult Christina Stenbeck på christina.stenbeck@thepace.se. Vi kommer att intervjua löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag så skicka in din ansökan så snart du får möjlighet. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail.

Varmt välkommen med din ansökan!

Förmåner: Friskvård, Karriärmöjligheter