Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Forskningsassistent till Hjärt- Lungfonden

Vill du ha en central och viktig roll där ditt arbete verkligen gör skillnad? Nu söker vi en Forskningsassistent till Hjärt-Lungfonden. Du kommer till ett härligt professionellt gäng i ett engagerande klimat med högt i tak. Vill du vara med på vår viktiga resa, i forskningsprojektet SCAPIS, där vi arbetar för att stoppa hjärt- och lungsjukdomar innan de uppstår?

Om Hjärt-Lungfonden:
Hjärt-Lungfonden, som grundades 1904, är en ideell insamlingsorganisation som samlar in och delar ut pengar till hjärt-lungforskning, med visionen om en värld fri från hjärt-lungsjukdom. År 2017 delade fonden ut 344 miljoner kronor till vinnande forskning.

SCAPIS står för Swedish CardioPulmonary bioImage Study och är ett världsunikt forskningsprojekt inom hjärta, kärl och lunga. Projektet ger fantastiska möjligheter för nya forskningsgenombrott. Hjärt-Lungfonden är huvudfinansiär av SCAPIS samt samordnare av forskningsmöten med tillhörande logistik. Just nu pågår analysfasen av denna världsunika forskningsstudie där sex universitet har undersökt 30 000 svenskar för att samla in information som tidigare inte funnits. Med den informationen hoppas forskarna på sikt kunna stoppa hjärt- och lungsjukdomar innan de uppstår. Att den som riskerar att t ex få en hjärtinfarkt eller stroke inte behöver få den. Läs gärna mer på www.hjart-lungfonden.se

Hur ser en vanlig dag ut?
I rollen som Forskningsassistent samverkar du med forskare och projektledare inom SCAPIS. Du kommer att arbeta i webbplatsen Project Place som är samlingsplatsen för SCAPIS forskare. Dina arbetsuppgifter varierar men vanligt förekommande är:

·        Samordna publikationsarbetet mellan forskare

·        Textbearbetning och språkgranskning 

·        Kontakt med tidskrifter för att hämta hem författarinstruktioner och säkerställa att dessa efterföljs

·        Ladda upp färdiga artiklar på tidskrifters hemsidor

·        Bistå forskare/Hjärt-Lungfonden med mötesbokningar för SCAPIS forskare

Vem är du?
Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning, gärna inom medicin eller hälsa. Vi tror att du har arbetat som empelvis läkarsekreterare, sjukvårdare, farmaceut eller hälsovetare innan. Då alla artiklar skrivs på engelska är det viktigt att du förstår medicinsk terminologi på engelska. Tjänsten kräver att du har hög integritet och ett professionellt förhållningssätt. Du är en självgående och serviceinriktad person som gillar att hjälpa andra.

Vidare är du lösningsorienterad, prestigelös och har en god samarbetsförmåga. Du är strukturerad, ordningsam och noggrann. Du har gedigen erfarenhet av Microsoft Office och är van att arbeta i olika system.

Mer om tjänsten:
I den här rekryteringen samarbetar Hjärt-Lungfonden med The Pace/Wise Professionals. Tjänsten är en tillsvidaretjänst med sex månaders provanställning. Hjärt-Lungfonden sitter i fina lokaler på Biblioteksgatan 29.

Har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvarig rekryteringskonsult Christina Stenbeck på christina.stenbeck@thepace.se. Vi kommer att intervjua löpande så skicka in din ansökan så snart du får möjlighet. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail.

Varmt välkommen med din ansökan!

Förmåner: Friskvård, Förtroendearbetstid, Kollektivavtal