Hyr och rekrytera assistent

Behöver du en strukturerad och ordningsam person som kan stödja och underlätta för hela organisationen? Genom att hyra eller rekrytera en assistent till verksamheten får du en ovärderlig resurs som optimerar och effektiviserar förutsättningarna så att ni kan fortsätta skapa så bra arbetsresultat som möjligt.

Hitta rätt assistent via The Pace

En assistent är en viktig del av organisationen och gör att arbetet för chefer och medarbetare flyter på smidigt, ur många olika perspektiv. En assistent skiljer sig vanligen åt från en administratör genom att vara en mer supporterande roll, där arbetsuppgifterna varierar beroende på uppdrag. Ofta har en assistent hand om allt från kalenderhantering och protokollföring till att hantera rese- och mötesbokningar, förbereda presentationer, material och annat underlag. Samtidigt kan en assistent gynnas av att ha ett helikopterperspektiv på både verksamhets- och avdelningsnivå. Oavsett vilket ansvar din assistent behöver ha ser vi till att du får in rätt person som kan underlätta arbetet för hela verksamheten. 

Så hjälper vi dig med rekrytering av en assistent 

Om din verksamhet behöver hjälp av en assistent på lång sikt hjälper vi dig att rekrytera rätt person, och sköter processen från start till mål. Vi inleder uppdraget genom att tillsammans ta fram en kravprofil som beskriver hur rollen kommer se ut och vilka specifika erfarenheter och kompetenser assistenten behöver. Vanliga önskemål är att personen behöver vara både kommunikativ, proaktiv strukturerad och serviceminded, samt ha ett särskilt öga för detaljer. 

För att säkerställa att vi hittar rätt person till din verksamhet ingår även tester i rekryteringsprocessen. Att rekrytera en assistent är ofta en fördel när behovet inte är akut – men behöver du snabbare hjälp rekommenderar vi istället ofta att hyra en konsult. 

Hyr en assistent med kort varsel

Att hyra en assistent är ett bra alternativ om du tillfälligt behöver täcka upp för rollen, exempelvis under en sjukskrivning eller vid föräldraledighet. Vi på The Pace har assistenter i vårt nätverk som omgående kan sätta sin in i arbetet och ta vid där föregående person lämnat – hur plötsligt det än sker. Att ta in en assistent på konsultuppdrag är en fördel när det behöver gå snabbt; processen är kortare än vid en rekrytering, och många av kandidaterna är startklara direkt.

Hyrköp är ett annat bra val om du planerar att anställa en assistent på sikt, men ändå snabbt behöver en person på plats. Då kan hyrperioden på exempelvis 6 månader fungera som en typ av provanställning, innan du tar över kandidaten fullt ut och tjänsten övergår i en anställning. 

Ledande rekryteringsföretag inom administration

Vi på The Pace är specialister på rekrytering och konsultuthyrning av assistenter och andra viktiga administrativa roller inom organisationen. När du tar hjälp av oss för att hitta rätt assistent till din verksamhet ser vi till att du får en person som kan axla det dagliga arbetet och stötta såväl VD som ledningsgrupp samt ansvara för olika projekt inom organisationen. Vi lägger stor vikt vid ert varumärke, era mål och utveckling för att hitta den person som kan stödja er verksamhet på bästa sätt. 

Därför ska du ta hjälp av The Pace

Vi har lång erfarenhet av att rekrytera till roller inom administration, och strävar alltid efter att matcha rätt uppdrag med rätt kandidater. Våra medarbetares personliga bakgrund och erfarenhet inom området gör att vi vet vad ditt företag söker i en assistent och vilka utmaningar och möjligheter som ofta finns för rollen. Hör av dig till oss när du vill rekrytera eller hyra en assistent – så ser vi till att hitta den rätta lösningen för dig!